KvK-nummer 71359745.
info@allemaalgezond.nl

Recept van de week – KOUDE AVOCADOSOEP

Recept van de week – KOUDE AVOCADOSOEP

KOUDE AVOCADOSOEP

Voor 4 personen

 

Ingrediënten

2 avocado’s

1 sjalotje, gesnipperd

Bosje verse koriander (gedroogde koriander uit potje is ook prima!)

Mespunt gemalen komijn

1 kippenbouillonblokje

4 eetlepels zure room

Tabasco

1,5 eetlepel limoensap

600 ml water

 

Bereiding

Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes wanneer je verse koriander gebruikt. Verwarm in een soeppan een scheutje (olijf)olie en fruit hierin de gesnipperde sjalot. Voeg het bouillonblokje en 600 ml water toe. Voeg ook de steeltjes van de koriander toe en breng alles aan de kook. Laat de bouillon vijf minuten zachtjes doorkoken. Zeef daarna de bouillon en laat het in de koelkast koud worden. Halveer ondertussen de avocado’s, haal de pitten eruit en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine of met een staafmixer. Wanneer de bouillon afgekoeld is kun je de gepureerde avocado’s en de zure room er doorheen kloppen. Breng de soep op smaak met wat zout, tabasco, gemalen komijn en limoensap. Plaats de soep minimaal twee uur terug in de koelkast, zodat de smaken goed mengen en de soep écht koud is. Lekker met bijvoorbeeld tortilla chips!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *