KvK-nummer 71359745.
info@allemaalgezond.nl

IS ONTBIJT DE BELANGRIJKSTE MAALTIJD VAN DE DAG?

IS ONTBIJT DE BELANGRIJKSTE MAALTIJD VAN DE DAG?

Elke maaltijd is een kans om goede voeding binnen te krijgen wat ervoor zorgt dat jou voedingspatroon gezond is en je gezondheid op pijl blijft. Het maakt alleen niet uit of je dat om zeven uur ’s ochtends doet of om 10 uur ’s ochtends.

Waar je vooral goed op moet letten is wanneer jij zelf écht honger hebt. Als jij bijvoorbeeld nog geen honger hebt wanneer je wakker wordt dan stel je het eten uit tot een later moment in de ochtend.

Stel; je staat om 7 uur ‘s ochtends op en moet je snel klaarmaken om naar je werk te gaan, geen tijd om te eten en ook totaal nog geen honger. Onderweg of op het werk begin je toch wel behoorlijk honger te krijgen .. Wat dan vaak gebeurd kun je beter vermijden (je koopt bv. een reep of vette croissant om even snel je honger te stillen). Dit zorgt voor een slecht patroon, de reep of croissant vult niet genoeg waardoor je al snel weer trek krijgt. Door de avond ervoor een ontbijt voor jezelf klaar te zetten ga je voor een bewuste en gezonde optie, die je kan op eten wanneer je lichaam op gang is en honger krijgt. Wij zullen binnenkort wat simpele ontbijt ideeën voor je op een rijtje zetten.

Mijn tip: Probeer altijd goed naar je lichaam te luisteren, het allerbelangrijkste is dat jij je eigen lichaam leert kennen. Maar verder is aan jou de keus op welk tijdstip jij je ontbijt het liefste eet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *