KvK-nummer 71359745.
info@allemaalgezond.nl

Wat is een gezond eetpatroon?

Wat is een gezond eetpatroon?

Gezondheid wordt bepaald door jouw totale eetpatroon en alle keuzes die je daarin maakt. Het eten van een enkele avocado, lepeltje chia zaad of een sapkuur zullen weinig verschil maken op korte duur, al zijn dit natuurlijk wel verstandige keuzes. Je gezondheid gaat vooral over ‘gezonde keuzes’ leren maken.

Of een voedingsmiddel gezond is, hangt af van waarvoor je het in de plaats eet en hoe de rest van jouw eetpatroon eruit ziet. De keuze voor bijvoorbeeld een appel in plaats van een snoepje is gezond, maar als het al je dertigste op een dag is dan is het niet meer zo gezond. Af en toe een stukje taart op een verjaardag is ook niet ‘slecht’ wanneer de rest van je eetpatroon gezond is.

Wat vooral belangrijk is, is eten met mate en wees je bewust van wat je eet. Om je gezondheid op de lange termijn op peil te houden is dit de belangrijkste boodschap die ik kan jou meegeven:

“een gezond eetpatroon bevat voldoende groenten, fruit, volkoren granen, noten, peulvruchten, vloeibare oliën, melkproducten, gevogelte en vis; en bevat weinig rood en bewerkt vlees, harde vetten, zout, en dranken of andere producten met suiker en zo min mogelijk alcohol.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *